Voxpop fra et NAU-arrangement

Hvorfor tage til NAU-møde?Netværket af Ungdomsråd har spurgt 3 unge deltagere på projektweekenden om, hvad de får ud af, at tage til NAU’s arrangementer

Hjalte Jolander Kirstein, 17 år.
Hjalte Jolander Kirstein, 17 år.

Hjalte Jolander Kirstein, URT (Ungdomsrådet i Thy)

Hvorfor er du taget til NAU-arrangement?

»Det er mega hyggeligt. Man møder en masse mennesker, som også sidder i ungeråd rundt omkring. Det er fedt at dele erfaringer med dem og finde ud af, hvordan det foregår rundt omkring. Der er mange andre formater, end jeg lige havde regnet med. Jeg troede, det format vi kører med, med en koncert om måneden, det var sådan en ungeråds-ting, men det er det bare overhovedet ikke. Det er sjovt at høre om alle de andre muligheder.«

Hvad har du fået ud af weekenden?

»Jeg har fået en masse værktøjer, ideer og inspiration fra de andre ungdomsråd og fra NAU-folkene her. De værktøjer kan jeg bruge til at udvikle arrangementer og projekter senere. Det er fedt, og jeg glæder mig til at komme hjem og bruge værktøjerne ordentligt og føre ideerne ud i livet.«

Kunne du finde på at komme til et NAU-arrangement igen?

Det kunne jeg i hvert fald.

Klara Kaye Søborg, 15 år
Klara Kaye Søborg, 15 år

Klara Kaye Søborg, Syddjurs DEMO-råd

Hvorfor er du taget til NAU-arrangement?

»Jeg er taget til Projektweekend, fordi jeg kommer fra et råd, som næsten lige er startet op, og jeg tror, at NAU kan være til meget hjælp for et råd som vores. Vi har et projekt, der skal til at skyde hele vores ungdomsråd i gang, så vi tænkte, at det var en rigtig god mulighed at sende et par stykker afsted for at få noget at arbejde med.«

Hvad har du fået ud af weekenden?

»Jeg synes, det er sjovt at se de forskellige ungdomsråd og se, hvordan andre råd arbejder. Både for at sammenligne med ens eget arbejde og for at mærke fællesskabet mellem rådene. Det er virkelig fedt, at vi er samlet fra hele landet. Det synes jeg, er meget, meget unikt.«

Kunne du finde på at komme til et NAU-arrangement igen? 

Selvfølgelig kunne jeg det!

Nicolai Johansen, 19 år
Nicolai Johansen, 19 år

Nicolai Johansen, tidligere Viborg Ungdomsråd

Hvorfor er du taget til NAU-arrangement?

»Jeg har været afsted til NAU-arrangementer 6 gange. Jeg har siddet i NAU’s ledelse, og jeg har siddet i ungdomsråd, siden jeg var 13 år gammel. I og med jeg har været med så længe, har jeg en masse erfaring, som jeg synes, det ville være synd ikke at komme ud med. Der er NAU-arrangementer et perfekt sted til at komme ud med det og hjælpe gamle og nye ungdomsråd med deres drift.«

Hvad har du fået ud af weekenden?

»Jeg har fået en rigtig hyggelig tid med venner, jeg ikke ser så tit, fordi de kommer fra andre ungdomsråd forskellige steder i Danmark. Jeg føler, at jeg bliver en del af et godt fællesskab. Og så er der gode øl.«

Kunne du finde på at komme til et NAU-arrangement igen? 

Jeg kommer helt sikkert igen! Jeg kommer igen, til jeg er for gammel til at komme igen. Og så kommer jeg sikkert igen alligevel.