Ungdomsråd med kondom!

posted in: Kampagner | 0

I ugerne 37 og 38 afholder Sex & Samfund deres årlige ’Kun med Kondom’-kampagne. Hvordan kan det være relevant for mit ungdomsråd, tænker du måske? Bliv klogere her.

Når Sex og Samfunds ’Kun med Kondom’-kampagne kører i ugerne 37 og 38 bliver det i år med nogle af landets ungdomsråd som deltagere. Netværket af Ungdomsråd har valgt at støtte op om kampagnen, da vi mener, at det er vigtigt, at unge påråber sig retten til at få tilstrækkelig oplysning om seksualitet, og for at slå fast, at seksualitet ikke er kun er et spørgsmål om seksualundervisning i folkeskolen, men også et demokratisk spørgsmål om, at alle skal have lige mulighed for seksualoplysning. Kampagnen kan derved være med til at skabe et godt samarbejde mellem dit ungdomsråd, kommunen og de lokale elevråd i skolerne og på gymnasierne.

Lav en sexet ungepolitik

Som det er nu, er det kun seksualundervisning i folkeskolen, der er påkrævet juridisk. Men hvor relevant er det egentligt at høre om sekssygdomme og kondomer i 6. klasse? Hvad med retten til oplysninger om sex i gymnasiet, hvor det for de fleste først for alvor er relevant?
’Kun med kondom’-kampagnen er en oplagt mulighed for ungdomsrådet, for at formulere en ungdomspolitik, som understreger vigtigheden af, at unge har behov for og ønske om en bedre seksualundervisning, både i og uden for skolen. På den måde kan dit ungdomsråd være med til at fastholde kommunen i, at det også efter folkeskolen bliver muligt for unge at få vejledning og rådgivning om sex. Har dit ungdomsråd allerede en ungdomspolitik, vil det med kampagnen være et oplagt tidspunkt at tilføje et punkt om unges rettigheder til kompetent seksualundervisning.

Kommunen er forpligtet!

Vidste du, at det siden kommunalreformen i 2007 er din kommunes ansvar at forebygge sexsygdomme, som for eksempel HIV/Aids og uønskede graviditeter? Det er derfor vigtigt, at kommunen bliver holdt op på sit ansvar af ungdomsrådene, og at der skabes et øget fokus på seksualundervisningen både i skolerne, men også, når de unge mødes uden for skoletiden.

Ifølge en undersøgelses lavet af Danske Skoleelever i 2009 er kun 1/3 af de unge tilfredse med seksualundervisningen i landets skoler, hvilket ofte skyldes lærernes tabubelagte forhold til seksualundervisning. Ved at tage seksualundervisningen ud i ungdomsrådene, kan I hjælpe med at få seksualundervisningen ud og foregå dér, hvor de unge mødes – uden læreres indblanding.

Har du spørgsmål til, hvordan du deltager i kampagnen, så send en mail til info@nau.dk

  • Tilmeld dit ungdomsråd til Sex og Samfunds ’Kun med Kondom’-kampagne ved at sende en e-mail til kunmedkondom[at]sexogsamfund.dk med kontaktoplysning til ungdomsrådet.
  • Lav en ungepolitik! – besøg NAUs kursussektor
  •  Læs mere om Sex & Samfunds og sexualundervisning her

Skriv et svar