Turen går til Allinge

Det er ved at være tid til at tage med NAU på Folkemødet. Det bliver sjovt og givende og fyldt med politikere, unge, ældre, bornholmere og sild på Christiansø. Der er få pladser. Meget få. Så spekulerer du stadig, tag da kontakt til NAU.

Så nærmer den søde, debatterende tid sig, hvor Folkemødet og demokratiet skal fejres. Og NAU skal med. Fra torsdag den 13. til søndag den 16. juni vil NAU være repræsenteret på Folkemødet. Og så er alt ud over maden betalt. Kunne det være meget bedre?

Der er stadig et par pladser tilbage, men det er nu – og kun nu, der skal meldes til NAU, om det hele kan komme til at passe. Og kolliderer det med en bedstemors fødselsdag, eksamen eller andet, finder vi også ud af det. Vi vil i hvert fald gerne fylde de pladser, et sponsorat fra EU har givet os mulighed for at fylde ud.

Det koster gratis
NAU sørger for billetter til og fra København med udrejse torsdag og hjemrejse søndag. Du  køber selv billet fra dit hjem til København og tilbage og får den efterfølgende refunderet.

Der er udrejse fra København H torsdag klokken 10:36, og hjemrejse fra Rønne søndag klokken 10:30.

– Det er deltagernes eget ansvar at møde til tiden og passer det lidt skidt, er det også

Maj Jensen Christensen er sekretariatsleder i Netværket af Ungdomsråd

muligt at overnatte i NAU’s lokale, der ligger på Sønder Boulevard, som ligger et langt, men dog et stenkast fra Banegården, siger Maj Jensen Christensen, der er sekretariatsleder i Netværket af Ungdomsråd og som er een af mange, der glæder sig til at fejre demokratiet på Bornholm.

Hvis du er en af de uheldige, der har eksamen torsdag eller fredag morgen vil det også være muligt at tage fra København fredag. Send NAU en mail, så bliver der arrangeret fællestransport fra København fredag.

Noget du behøver og noget, du ikke behøver
Der er over 1500 arrangementer til Folkemødet i lille Allinge. Ja, der kommer til at ske alverden, så NAU har besværet sig for deltagerne og fundet de arrangementer, det er obligatorisk at deltage i og arrangementer, vi blot anbefaler.

Først de, det er obligatorisk at deltage I, hvis du vil med NAU på folkemødet: 

  • Unges indflydelse i kommunerne, en dialog arrangeret i samarbejde med Ungdomsringen, fredag kl. 16.45-18.00
  • NAU spørgehjørne, mobilstand hvor folk kan få svar på spørgsmål om ungdomsråd, unge og kommunalvalg osv., lørdag kl. 10-12. Vi laver en turnus så vi ikke alle er der hele tiden.
  • Ungdomsmøde på Christiansø, en eftermiddag med workshops om ungdomsarbejdsløshed arrangeret i samarbejde med bl.a. YouGlobe, 3FU og DGS, lørdag kl. 12.30-18.30. Læs mere her: https://www.facebook.com/events/418230764950472/420928011347414/?notif_t=plan_mall_activity
  • Sidst arrangerer NAU en fællestur til Hammerhus fredag, hvor vi skal rystes lidt sammen, hygge os med hinanden og se noget af Bornholms kulturhistorie.

Herefter et par ideer/forslag
Det kan være ret uoverskueligt med alle de forfærdeligt mange arrangementer. Derfor har NAU lavet en oversigt til dig over de ungdomspolitisk mest spændende arrangementer, der foregår på Folkemødet. Disse arrangementer er ikke obligatoriske, men det kunne være skægt, hvis NAU også var repræsenteret, stillede spørgsmål og deltog i arrangementerne.

Tryk på ikonet til højre for at se, hvad NAU foreslår, man foretage sig. Først torsdag:

 

 

 

NAU’s forslag fredag:

 

 

 

Og sidst lørdag:

 

 

 

Læs mere om eventsene her:

Og så til det praktiske

Overnatning på campingpladsen er gratis. Husk dit eget telt, liggeunderlag og sovepose.

Du skal selv sørge for mad (men mange boder har smagsprøver eller serverer mad). NAU arrangerer fællesspisning med lav deltagerbetaling de fleste aftner, hvis der er stemning for det.

NAU serverer ikke alkohol på turen, men holder ikke øje med om du selv køber det – og har heller ikke ansvaret for dig, hvis du gør.

Vi forventer, at du aftaler med dine forældre om du må købe alkohol eller ej på Bornholm og at du overholder den aftale.

Og en huskeliste til de, der har behov for det

Telt

Sovepose

Liggeunderlag

Tøj til tre dage

Evt. badetøj

Tandbørste, tandpasta, toiletgrej

Sygesikringsbevis

Penge

Sutteklud/sovebamse

Hvad du ellers har brug for til en weekend uden forældre

Weekenden igennem vil sekretariatsleder Maj være til at få fat på – enten på  NAUs numre (70 22 77 71 og 29 88 66 28) eller på hendes private nummer (22 62 23 36).