Succes for unge i Varde

Flot 2013 for Varde Ungeråd

2013 har været et glimrende år for Varde Ungeråd. Efter en årelang proces kunne ungerådet i starten af november fejre indvielsen af et nyt ungehus i Varde.

Ida Bech Karlsen, medlem af ungerådet, fortæller om dagen som en stor succes. Indledende kom repræsentanter fra kommunen og andre med interesse i Vardes ungdom, men hen ad eftermiddagen skiftede indholdet fra formaliteter til koncerter. Samtidig skiftede de deltagende til dem, det hele handler om: de unge i Varde.

»Da vi startede valget til det nye ungeråd 2013/2014 med gymnasiebandet Taste of Confusion, var selskabet skiftet ud med unge mennesker. Der blev afgivet 280 stemmer til en ny styregruppe for ungerådet. Den store sal var fyldt, og alle stole var optagede, da Tobias Dybvad (komiker, red.) gik på.«

Receptionen for Vardes nye ungehus var en velbesøgt begivenhed. De unge har selv istandsat den store sal, der oprindeligt har været en del af et stålværk.
Receptionen for Vardes nye ungehus var en velbesøgt begivenhed. De unge har selv istandsat den store sal, der oprindeligt var en del af et stålværk.

Ungehusets første måneder

Huset er nu i brug. Det er svært for ungerådet at trække en helt stor skare unge til dagligt, men Ida Bech Karlsen giver udtryk for, at humøret intet fejler.

»Som et ‘ungt’ Ungeråd med kun 2½ år på bagen ved vi, at det tager tid at skabe traditioner. Så vi tilpasser åbningstiderne efter efterspørgslen og er ellers ved godt mod.«

Tiden løber hurtigt for de unge i rådet, der allerede er i fuld gang med planlægningen af deres årlige festival Tunes i januar. Her har lokale bands mulighed for at optræde uden at skulle helt til Esbjerg. De glæder sig, for det har været en stor succes både i 2012 og 2013.