Små succeser gav Rampen optur

Rampen om successenEsther Mogensen og Maya Husted Davidsen fra Rampen i Ebeltoft, der i år blev kåret som Danmarks pt. sejeste ungdomsråd fortæller her lidt om, hvordan de er nået så langt.

I april 2013 sad en flok unge i en stor betonbunker og brainstormede på, hvad omgivelserne kunne bruges til. Bølgerne gik højt, og alt fra strandparadis til jagtstue blev bragt på banen.

Nu, et år senere, sidder ildsjælene i samme bygning, som nu er forvandlet til en veletableret café og et samlingssted for områdets unge. Det har været et år med 110 kilometer i timen, op- og nedture og masser af hårdt arbejde!

Det kræver super meget arbejde at opstarte et sted som Rampen, hvilket har medført, at vi ofte har slået hovedet mod muren. For at kunne bevare gejsten og optimismen har vi prøvet at sikre os en masse små succeser, som både har gavnet kendskabet til Rampen og givet blod på tanden!

Taco-tirsdag, som holdet bag Rampen holdt for at invitere Djurslands unge indenfor
Taco-tirsdag, som holdet bag Rampen holdt for at invitere Djurslands unge indenfor. Foto: Rampen

Allerede i sommerferien 2013 var vi klar til at få nøglen til bygningerne og gå i gang. Men et møde med kommunen fik os ned på jorden og næsten helt ned i kulkælderen. Bygningerne skulle have en kæmpe renovering, før de måtte tages i brug, så der blev ingen nøgle til os i den omgang. Så indtil vi fik fikset lokalerne, lå fokus på at lave små events for at skabe opmærksomhed og hype.

Den 9. november 2013 afholdt vi vores første koncert med bandsne Artificial Brothers og Rakkerpak. Vi solgte ingen alkohol, men æblemost (placebo-juice) og nachos. Det endte med at blive en stor succes med 75 unge, og det skabte den ønskede opmærksomhed om vores projekt!

Vores næste projekt var at få etableret Rampen som forening, da det gør det nemmere at søge diverse fonde. Det foregik smertefrit, og før vi vidste af det, var vi i et stærkt samarbejde med Maltfabrikken Ebeltoft, og bygningen var i fuld gang med at blive renoveret. Vi ville nu fokusere på at søge diverse fonde! Vores første større fondsøgning var til en Rethink 2017 pulje. Her sendte vi en ansøgning ind og skulle fremlægge vores projekt for en jury. Her kom vi i TV2 Østjylland, plus vi fik tildelt de 10.000 kroner!

Kæmpe banner om asfalt-aktien sættes op på Maltfabrikken som huser Rampen. Foto: Rampen
Kæmpe banner om asfalt-aktien sættes op på Maltfabrikken som huser Rampen. Foto: Rampen

Vi har siden hen prøvet at skabe anderledes markedsføring og events. Det har vi blandt andet gjort ved at dele cupcakes ud i morgenbusserne, sælge ’Asfalt-Aktier’ vha. crowdfunding på nettet og skyde hele Rampen i gang med en stor Grand Opening for alle. Efter vi er åbnet, har vi afholdt madaftener nogle tirsdage: taco-tirsdag, tartelet-tirsdag og tærte-tirsdag. Her har vi solgt billig mad til områdets unge, og der er kommet en masse nye ansigter hver gang! Disse madaftener har været rigtig gode, da de unge kan forholde sig til hvad der skal foregå, og der er god stemning!

I maj var Rampens formand, Maya Husted Davidsen, til årsmøde med NAU, hvor Rampen fik prisen som Danmarks Pt. Sejeste Ungdomsråd. Det var fedt med anerkendelse, det giver lyst til mere! Taget i betragtning af hvor kort tid vi har været i gang i forhold til så mange andre ungdomsråd, er det den fedeste respons, man kan få! Det er altid fedt at mærke, at alt vores arbejde betaler sig.

For os handler det om at tænke anderledes og gøre det spændende! Vi vil have de unge med, det er deres sted!