Sidsel Torp Henriksen


I anledning af Landsmødet præsenterer vi Ledelsen, som nu har aftjent et år i NAU. Derfor går de nu enten på valg eller forlader ledelsen i NAU. Mød Sidsel Torp Henriksen.

Sidsel Torp Henriksen, 21 år.

Alder
21

Ungdomsråd
– Oprindeligt kommer jeg fra Middelfart Ungdomsråd, hvor jeg har været med i ca. 2,5 år hvor jeg sad det meste af tiden som formand. Jeg stoppede i Middelfart Ungdomsråd i 2012, da jeg flyttede til København for at læse.

År i NAU?
– Jeg har været med i ledelsen siden 2010 og formand siden LM 2012.

Hvorfor har du engageret dig i NAU?
– Det var til mit første NAU-arrangement, at jeg stillede op til ledelsen, så jeg vidste faktisk ikke så meget om det hele. Men jeg syntes, det lød som en rigtig sej organisation, hvor der var en masse muligheder. (derudover drak den daværende ledelse mig rigtig fuld og overtalte mig)

Hvad har du lært i NAU?
RIGTIG meget. Jeg har lært en hele masse om alt lige fra planlægning og afholdelse af store arrangementer til motivering, rekruttering og fastholdelse af frivillige. Jeg har derudover lært en masse om mig selv, og hvordan jeg selv agerer som leder (igennem min tid som formand). Igennem arbejdet i en lille bestyrelse lærer man også meget om at samarbejde.
– Det har også givet et stort indblik i det frivillige foreningsliv, og hvordan man driver en organisation. Alt fra ansættelse af medarbejdere til flytterod, budgetlægning og vedtægter.
– Jeg er blevet udfordret på mange områder, bl.a. var det en stor udfordring, da jeg i år deltog i DM i debat. Generelt har jeg også lært meget om medier, momentum og hvordan man gør opmærksom på sig selv.

Hvad har været det sjoveste ved at arbejde ved NAU?
Jeg har lært en hel masse fede mennesker at kende. Både de andre i ledelsen, de mange medlemmer ude i rådene, de ansatte og dem, vi igennem tiden har samarbejdet med. Det har været rigtig inspirerende at møde så mange seje unge, der virkelig kæmper for det, de brænder for. Folk laver de mest kreative og fjollede ting, der alligevel virker og det er virkelig nice at se.
– Mange af os, der er med i ledelsen nu, har efterhånden været med længe, hvilket også har gjort at vi efterhånden kender hinanden rigtig godt, og også har lavet en hel masse sjove ting sammen. Vi har bl.a. været på pubcrawl i Viborg, holdt fødselsdag i Ikast, spillet mange spil “snyd” og drukket en masse øl.

Hvad har været træls?
Det kan være udfordrende i en frivillig forening at få det hele til at hænge sammen, da alle jo laver en masse ved siden af. Det har krævet sine kampe, men sådan er det jo når man arbejder med mennesker der også er engageret i en masse andre ting.

Hvor er du om 10 år?
Bum bum. Det er et svært spørgsmål. Altså jeg læser religionsvidenskab på KU nu og er på mit tredje semester. På det tidspunkt er jeg forhåbentlig færdig med det og har fået en idé om, hvad jeg skal bruge mit liv på. Jeg forestiller mig, at jeg finder et arbejde, der kan kombinere med mine interesser for religion, samfund og organisationsarbejde. Fx noget med integration, minoriteter, el.lign.
Jeg har forhåbentlig også haft muligheden for at rejse hele verden rundt og opleve en masse spændende ting.

Hvor er NAU om 10 år?
NAU er den førende organisation inden for ungdomsområdet. Det er det største rådgivende organ for både kommuner, ministerier og andre organisationer. NAU er dem, der ved allermest om ungeinddragelse og nærdemokrati. Og så er der naturligvis ungdomsråd i alle kommuner.

Hvorfor burde enhver engagere sig i NAU?
Man skal engagere sig i NAU, fordi det er en superfed organisation med stadig flere og flere muligheder. Der er mulighed for at tage arbejdet i mange retninger, og arbejde med noget af det, der er allermest på dagsordenen lige nu, nemlig unge, demokrati og inddragelse. Derudover får man rigtig meget ud af det, både ”faglige” kompetencer, man kan bruge senere, og man lærer en hel masse seje og inspirerende mennesker at kende.