Sådan gik 2013

Godt nytår fra NAU

2013 har været et år fyldt med succeser for Netværket af Ungdomsråd. Fire af de største var Årsmødet, Folkemødet, efterårets projektweekend og Landsmødet. Læs om dem her.

Årsmøde

Maj måned blev skudt i gang med NAU’s årsmøde. Den nye formand, Rasmus Petersen, beskriver det sådan:

»Årsmødet 2013 vil blive husket for tre ting: nye ansigter, kommunalvalg og chili. En stærk og hyggelig cocktail med et seriøst fokus på at få klædt rådene, nye som gamle i NAU-sammenhæng, på til efterårets kommunalvalg og mødet med politikerne, hvor rådene ville komme til at arbejde med kampagnen sjovere.nu. Samtidig blev årsmødet starten på en tid, hvor NAU har suppleanter til ledelsen, hvilket har været til stor gavn for arbejdet sidenhen.«

Folkemøde

Allerede i midten af juni var NAU så repræsenterede på Folkemødet 2013. Her var en af de vigtigste begivenheder en sejltur til Christiansø, hvor medlemmerne, efter at have hørt en koncert med Camille Jones, deltog i workshops rettede mod at forbedre unges muligheder i Danmark.

Turen til Christiansø under Folkemødet
Turen til Christiansø under Folkemødet.

Mathias Lund Brochdorff Frederiksen fra Haderslev Ungdomsråd var med og gav efterfølgende sin beretning om turen i en reportage på NAU.dk. Vi kan roligt konkludere, at han var begejstret:

»Folkemødet på Bornholm og især turen til Christiansø var rigtig gode oplevelser og stor ros til arrangørerne af projektet.«

Der var et kommunalvalg, og det skulle være sjovere.nu

Derfor blev årets store kampagne sparket endeligt i gang på NAU’s allerførste projektweekend i starten af september. Målet var at hæve stemmeprocenten blandt Danmarks unge. Det indledende middel var inkluderet i projektweekenden, hvor medlemmer kom for at lære om idéudvikling.

Projektweekenden i september.
Projektweekenden i september.

20 unge fik i løbet af weekenden tid til at lægge hjernerne i blød for at finde ud af, hvordan de skulle gøre lokalpolitik interessant. Det resulterede i et rodnet af projekter under fanen sjovere.nu. Læs om alle de aktiviteter, der blev sat i søen i forbindelse med kommunalvalget på sjovere.nu.

Tid til Landsmøde

Efter et veloverstået kommunalvalg kunne NAU’s medlemmer tage til landsmøde, hvor ny ledelse skulle vælges, arbejdsprogram og budget skulle vedtages, workshops skulle afholdes og en julefrokost skulle sende 50 feststemte medlemmer på dansegulvet.

Hele den nye ledelse glæder sig til det kommende år, som forhåbentlig bliver lige så proppet med udvikling og oplevelser som 2013.