Rampens åbning blev en overvældende succes

Maya Husted Davidsen holder tale til Rampens åbning. Foto: Cilja Ravn Thomsen
Maya Husted Davidsen holder tale til Rampens åbning. Foto: Cilja Ravn Thomsen

Høj sol, bannere, flag og blomster satte rammen om den store åbning af Ebeltofts nye ungdomshus Rampen

Folk strømmede til Rampens åbning, der som et heldagsarrangement bød på både taler, mad og koncerter. Maya Husted Davidsen, der er en af de unge initiativtagere bag stedet, var overvældet af opbakningen

»Det var SÅ fedt. Der kom alle mulige mennesker og kiggede forbi. Der var tale af vores borgmester, som skulle klippe snoren for at indvie huset. Desværre havde vi hverken snor eller saks, så vi måtte bruge afspærringsbånd og en brødkniv, men det gik fint,« griner hun.

Gennem dagen var der konstant underholdning, der var hjulpet af de unges gode samarbejde med byens ungdomsskole.

»Jeg tror, vi havde syv forskellige bands, der spillede i løbet af dagen. Up-coming lokale bands og nogle fra Aarhus. Vi låner udstyr fra ungdomsskolen, som vi har et rigtig godt samarbejde med,« siger Maya Husted Davidsen.

Store planer om inklusion af alle unge

For at sørge for, at der kommer ordentligt gang i huset fra starten, har de unge allerede til på tirsdag planlagt næste arrangement.

Mathias Lund Brochdorff Frederiksen og Freja Adler Sturm Nielsen fra NAU's ledelse deltog i åbningen. Foto: Cilja Ravn Thomsen
Mathias Lund Brochdorff Frederiksen og Freja Adler Sturm Nielsen fra NAU’s ledelse deltog i åbningen. Foto: Cilja Ravn Thomsen

»På tirsdag har vi taco-tirsdag, hvor alle unge kan komme og købe aftensmad for en 20’er. Vi serverer nachos og tacos for at vise, at nu er vi startet, og nu må alle komme og bruge det,« siger Maya Husted Davidsen.

Hun forudser, at den næste tid vil gå med at overbevise alle byens unge om, at der er noget for enhver i Rampen. Derfor regner de indtil videre med at holde et lille arrangement hver tirsdag for at trække folk til. Så er meningen ellers, at dem, der har lyst, kan låne nøglen og åbne huset, hvis de har et projekt, de gerne vil have lokaler til, eller bare gerne vil skate og hænge ud. Og der er allerede interesse fra flere forskellige sider.

»Vi er blevet kontaktet af flere bands, der gerne vil bruge det som øvelokaler. Folk begynder også at støtte os meget. For eksempel har vi lige fået en kaffemaskine til 30.000. Der er virkelig mange, der kan se ideen med det nu«, siger Maya Husted Davidsen.

Hun regner med, at de vil kunne trække unge til fra det meste af Djursland, fordi der er så meget potentiale i huset. Man kan mærke stoltheden i hendes stemme, når hun konkluderer:

»Det har været en hård kamp for at få Rampen. Men det er virkelig det værd nu, hvor vi kan se resultaterne.«