Nyt ministerium på vej

posted in: Nationalt | 0

Ungdomsministeriet
Følgende var en aprilsnar. 

I dag den 1. april 2014 skal Folketinget stemme om det nyligt fremsatte forslag om et ungdomsministerium på Christiansborg. Forslaget forventes at blive enstemmigt vedtaget

Forslaget lyder, at et nyt ungdomsministerium skal have til formål at sørge for, at danske unge har de bedst mulige vilkår for deres udvikling mod at blive demokratisk deltagende samfundsborgere. Baggrunden for oprettelsen af ministeriet, er den seneste tids debatter om de ’dovne og inkompetente unge’. En række politikere mener derfor, at der er brug for at sætte en ny dagsorden og få de unge tilbage på banen, så de kan sikre fremtidens velfærdssamfund.

»De unge er fremtidens drivkraft for vores samfund. Derfor skal de have bedre vilkår. Vi kan ikke leve med, at det er grå økonomer, der skal sætte den politiske dagsorden for ungdommens udviklingsmuligheder, de unge må selv på banen og tage ansvar,« siger en af forslagsstillerne, værdiordfører for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard.

Marianne Jelved får ny ministerpost

Marianne Jelved glæder sig til samarbejdet med NAU, som hun længe har været stor fan af
Marianne Jelved glæder sig til samarbejdet med NAU, som hun længe har været stor fan af

Det forventes, at den 71-årige kulturminister Marianne Jelved bliver ny ungdomsminister. Hun har indset, at det eneste aspekt af kultur, der rigtig interesserer hende, er ungdomskultur:

»Jeg har længe ventet på en mulighed for at omfavne den danske ungdom. Den mulighed er lige her i det kommende ungdomsministerium. Endelig kan jeg koncentrere mig om ungdomsrådenes arbejde med kultur og politik for unge – af unge,« siger ministeren, der til trods for sin fremskredne alder, ser frem til det kommende arbejde.

50 millioner til drift af NAU

Også hos Netværket af Ungdomsråd er man glade for ideen om et ungdomsministerium. Formand Rasmus Petersen er særligt glad for det stærke fokus på ungdomsråd:

»Det ser ud til, at alle ungdomsråd i Danmark bliver inddraget i processen, og vores medemmer (ungdomsråd red.) fremover kan se frem til meget bedre muligheder for at føre alle deres spændende projekter ud i livet,« siger Rasmus Petersen.

Han er også glad for, at ministeriet på forhånd har afsat 50 millioner til drift af Netværket af Ungdomsråd, der derfor får mulighed for at købe sit eget kontor på Islands Brygge med udsigt til Christiansborg, og ansætte op mod 30 nye medarbejdere til at rådgive og servicere de danske ungdomsråd.

Vend tilbage i morgen for en kommentar til resultaterne af afstemningen i Folketinget.