Nyt medlemsråd i NAU

Battle of the Beats i september 2013
Battle of the Beats i september 2013

NAU har fået en række nye råd under vingerne i løbet af årsskiftet. Et af dem er Glostrup Ungdomsråd, et råd der ved, hvor de vil hen. Man skal aldrig lade et succesfuldt ungdomsråd gå ubemærket hen, så her er nogle minutters læsning om nogle af de ting, man kan finde på at springe ud i, hvis man har en flok engagerede unge omkring sig.

ZONE43

Movia har placeret Glostrup Kommune i Zone 43. ZONE43 er samtidig navnet på den ungdomsafdeling under lokalavisen Folkebladet, som Glostrup Ungdomsråd har fået lov at administrere. Ungdomsrådets formand Jonas Madsen uddyber:

»ZONE43’s materiale blev fra opstarten i foråret formidlet over digitale platforme, men i efteråret udkom den første tabloidavis, som fremover vil udkomme hvert kvartal. Den vil indeholde nyheder om ungdommens projekter og udvikling – nyheder produceret af de unge selv i sparring med Folkebladets redaktion.«

Real Life Records

»Det har længe været Glostrup Ungdomsråds erklærede mål at fremme musikkulturen i kommunen,« fortæller Jonas Madsen.

Derfor har rådet startet pladeselskabet Real Life Records, hvor unge i Glostrup har mulighed for at prøve kræfter med musikken.

»Vores lydstudie i Real Life Records giver os mulighed for at tilbyde nye bands at indspille deres numre under professionelle forhold. Det er virkelig et skridt fremad for musikkulturen i Glostrup.«

Battle of the Beats

I forbindelse med den store interesse for musik har Glostrup Ungdomsråd også afholdt en del musikarrangementer. Seneste skud på stammen er Battle of the Beats, en musikkonkurrence som i sensommeren 2013 satte gang i Glostrup Torv.

»Der kom 6 bands fra hele Sjælland og konkurrerede om 3 numres demoindspilning hos Real Life Records. Der var stor opbakning til arrangementet – både blandt de unge og blandt cafeer of restauranter i Glostrup, der sponsorerede mad og gaver til dagen.«

Det, og meget mere, er på programmet for de unge i Glostrup. Der er ingen tvivl om, at Glostrup Ungdomsråd er et råd fyldt af unge med motivation for at fremme ungdomskulturen i kommunen. Netværket af Ungdomsråd ser frem til at følge udviklingen.