Niels Nielsen


I anledning af Landsmødet præsenterer vi Ledelsen, som nu har aftjent et år i NAU. Derfor går de nu enten på valg eller forlader ledelsen i NAU. Mød Niels Nielsen.

Niels Nielsen, 20 år

Alder?
21 år

Ungdomsråd?
– Jeg har tidligere siddet som formand for det nu nedlagte Faxe Ungdomsråd.

År i NAU
– Jeg har siddet i ledelsen fra marts 2010 og som næstformand fra 2012.

Hvorfor har du engageret dig i NAU?
– Når man afgiver lidt af sig selv, for at sidde i et ungdomsråd eller i NAU, og der er andre, der gør det samme, så opnår man noget større, noget som betyder mere. Det var det, som jeg oplevede, med at arbejde i et ungdomsråd, som repræsentant for de unge, og det er også det, som jeg føler, når jeg sidder i NAU.

Hvad har du lært i NAU?

– I NAU har jeg lært rigtig meget om demokrati i en organisation, hvornår de formelle spilleregler bliver for meget, og man bør i stedet tage punktet over en øl. NAU har uden tvivl hjulpet på, hvilke visioner jeg har for mit liv!

Hvad har været det sjoveste ved at arbejde ved NAU?
– Det har været utroligt inspirerende at arbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd. Især da NAU, i 2011, fik enstemmigt vedtaget en udtalelse, som vi havde lavet.

Hvad har været træls?
– Nogen gange kan det godt virke som om, at organisationen kører lidt i ring. Vi støder ofte på de samme barrierer, som vi altid gør, og der er de samme valg hvert fjerde år, hvor vi prøver at engagere unge. NAU har en angst for at røre ved noget politisk, hvis det ikke direkte omhandler ungdomsråd, eller hvis det kan skabe uenigheder.

Hvor er du om 10 år?
– Om 10 år sidder jeg helst i et firma og vejleder om, hvordan man bør arbejde med staten, eller også sidder jeg som ministersekretær. Jeg er dog helt sikker, og det er, at jeg er engageret og arbejder frivilligt!

Hvor er NAU om 10 år?
– NAU skulle om 10 år gerne have ungdomsråd i alle landets kommuner. Organisationen uddeler erfaring på internationale konferencer i hele verden, om hvordan man opnår lovpligtige ungdomsråd, og hvordan disse ungdomsråd opnår gennemslagskraft ude i kommunerne.