NAU’ere om at være på Folkemøde

Hvorfor tage på Folkemøde?I juni måned sendte NAU 24 unge til Folkemøde på Bornholm. Fire af dem fortæller her, hvordan det var, og hvad de kunne bruge det til

IMG_1179Christoffer Trung Paulsen, Slagelse Ungdomsråd

Det har været stærkt at kunne være så tæt på politikerne. At kunne få en dialog med dem uden alt det formelle på Christiansborg, hvor man kun har to minutter, inden de skal videre til næste møde. Her kan man gå ind i en dybere dialog med dem. Man kan se dem i øjenhøjde. Jeg tror, det betyder, at vi får langt bedre mulighed for at nå ud med beskeden om ungdomsråd. Samtidig kan politikerne også se, at når en 17-årig går hen til dem og begynder at fortælle om ungdomsråd, så betyder det, at de unge faktisk godt kan tage det ansvar.

IMG_1180Cecilie Larsson, Ikast-Brande Ungdomsråd

Det har været helt vildt godt og super lærerigt, synes jeg. Jeg har mødt en masse nye søde mennesker. Det var især fedt at Ungdomsmødet var så anderledes end resten. I stedet for at man bare har debatter hele tiden, er det godt at prøve noget andet.

IMG_1182

 

 

Sofie Louise Hansen, Hvidovre Ungdomsråd
Jeg var også med på Folkemødet sidste år, og jeg synes faktisk, vi fik mere ud af det i år. Vi fik snakket med flere mennesker. For eksempel mødte jeg på Ungdomsmødet en fra Hillerød, der vildt gerne ville starte et ungdomsråd der, så jeg fortalte hende, at hun bare skulle ringe til NAU.


IMG_1183

Peter Rønn, Thisted Kommunes Ungeråd
Det har været super fedt at være med til alle de her arrangementer og debatter. Specielt Ungdomsmødet var over al forventning. Det var fedt at sejle derud og komme lidt væk fra alle menneskerne på selve Folkemødet.

Ude på Ungdomsmødet var jeg på en workshop, hvor vi spillede, at vi hver især repræsenterede enten kommunen eller forskellige foreninger i kommunen. Jeg har tidligere oplevet det som, at ungdomsrådet kæmper mod andre om at kunne gennemføre vores projekter i kommunen. På workshoppen gik det faktisk op for mig, at vi simpelthen ikke skal se de andre instanser i kommunen som konkurrenter, for i virkeligheden vil vi jo alle sammen det samme – vi vil jo alle sammen det bedste for kommunen. Og det synes jeg virkelig, jeg kan bruge, når jeg kommer tilbage til ungerådet i Thisted.

NAU vender stærkt tilbage næste år, hvor der igen skal diskuteres politik og ungdomsråd i en uendelighed!