Mange sjove ideer i Silkeborg

mange sjove ideer i silkeborgSilkeborg gør kommunalvalget sjovere.nu. Men de har også både penge og politisk rygdækning. 
Lige som i resten af landet var det lidt af et hovedbrud hos Silkeborg Kommune op til valget i år, at stemmeprocenten for unge havde været så lav ved seneste valg i 2009. Men mens nogen har sparket problemet længere ned ad gaden, har man i Silkeborg taget problemet ved nakkehårene og besluttet sig at gøre noget ved det.
– Vores problemer var de samme som så mange andre steder. Den lave valgdeltagelse var et problem. Alle samledes omkring spørgsmålet: hvad kan vi gøre? Politikerne nedsatte et udvalg, og de unge afholdt en workshop. Og så endte det med, det hele blev slået sammen, og kommunen donerede en halv million kroner til projektet, fortæller Thomas Mølgaard, der kalder sig “kommunemand” hos Ungdomsplatformen, der omfavner unge i Silkeborg Kommune.
Den gevaldige pose penge betød, at man kunne ansætte en fast mand, som skulle søge bevillinger, koordinere og tage med ud på blandt andet den valgtur, der var en del af resultatet af workshoppen.
Thomas Mølgaard er manden bag Ungdomsplatformen i Silkeborg
Thomas Mølgaard er manden bag Ungdomsplatformen i Silkeborg
Drømmeboks på tour
I alt ti ungdomsuddannelser besøger valgturen, der lige nu er i gang i Silkeborg. Blandt andet via sms’er og med en såkaldt dreambox bestemmes temaerne på de forskellige uddannelsesinstitutioner. Dreamboxen er en kasse – produceret på Produktionsskolen i Silkeborg – som stilles ud på uddannelsesinstitutionen inden valgturneen kommer til dem.
-Her kan man træde ind og sætte sig i en videosofa, hvor man kan optage en lille video på 20-25 sekunder, hvor man tager nogle temaer op, som er relevant for en ungs hverdag, fortæller Thomas Mølgaard.
Det betyder, at transport for eksempel bliver et tema på Silkeborg Gymnasium, fordi gymnasiet ligger uden for byen, mens offentlig transport ikke er et vigtigt emne på HF, som ligger i midtbyen.
Og det gør diskussionerne mere interessante, når valgturneen kommer med et panel af politikere, der skal diskutere ting, der er nære for de unge på skolen.
Turen rammer i dag SoSu-uddannelses i Silkeborg og har foruden også været forbi mellemlange uddannelser som læreruddannelsen og sygeplejeskolen.
NAU's redaktions bedste bud på en dream box. Vi glæder os til rapportagen så vi kan se den ægte vare...
NAU’s redaktions bedste bud på en dream box. Vi glæder os til rapportagen så vi kan se den ægte vare…
Også en festival
Men ikke nok med det. Lørdag (valget er tirsdag den 19. november) op til valget afholder Silkeborgs unge en festival.
Lørdag op til holder vi en decideret festival med livemusik og sjove ting. Vi har fundet nogle lokale bands, som trækker på deres netværk og en teatergruppe kommer, som trækker på deres netværk. Vi vil have musikerstande og valgstande og en café, fortæller Thomas Mølgaard.
Ungdomsplatformen er Silkeborgs nuværende svar på et Ungdomsråd. Et mere formelt ungdomsråd oprettes i 2014.
Ungdomsplatformen er Silkeborgs nuværende svar på et Ungdomsråd. Et mere formelt ungdomsråd oprettes i 2014.