Ledelsens arbejde i oktober

posted in: Ledelsen | 0

Formanden om oktober 2014Hele oktober måned har der i NAU’s ledelse været travlt med forberedelserne til Landsmødet i november. Et idegrundlag er blevet færdiggjort, et budget er blevet lagt og det sidste ledelsesmøde er blevet afholdt

Årets sidste ledelsesmøde

I sidste weekend kunne NAU’s ledelse takke hinanden for et års hårdt arbejde på det sidste ledelsesmøde, inden Landsmødet 2014 bliver starten på en ny ledelse.

»Den korte konklusion er, at det har været et rigtig godt år for NAU,« siger formand Rasmus Petersen.

Han kan tilfreds se tilbage på et år, der for de danske ungdomsråd har budt på en projektweekend, et årsmøde, et folkemøde og om lidt en konference, der skal gøre de kommunale kontaktpersoner i ungdomsrådene endnu bedre til at støtte de unge.

Landsmøde 2014

Rasmus Petersen er imidlertid ikke typen, der bruger meget tid på at se tilbage og sole sig i succeserne:

»Vi ser nu frem til et rigtig godt landsmøde, hvor vi kan møde medlemmerne igen. Det er årets sidste medlemsarrangement, og der deltager rigtig mange unge fra forskellige ungdomsråd, som er klar til at dele deres erfaringer,« siger han.

Weekenden skal ende med, at alle ungdomsrådsmedlemmer kan stille op til en ny ledelse, der skal styre organisationen det kommende år. Men programmet er stramt, og mellem en masse sjov, underholdning og erfaringsudveksling skal der vedtages en række andre ting, som ungdomsrådene kan påvirke:

»Jeg ser meget frem til, at vi skal have vedtaget et idegrundlag. Og så har vi fået lagt et budget for næste år, der fokuserer på, hvordan vi bedst optimerer de områder, som er prioriteret i det arbejdsprogram, vi har lavet et udkast til,« siger Rasmus Petersen.

Læserbreve

Der har været nok at give sig til, men NAU’s ledelse har også nået at skrive et par læserbreve og markere sig i lokalaviserne. Senest er formand Rasmus Petersen i dag i Jydske Vestkysten med et læserbrev, der opfordrer Aabenraa Kommune til at genoverveje deres beslutning om ikke at oprette et ungdomsråd.

»Vi er glade for, at vi kan være en aktiv del af debatten. Særligt i et område, hvor der er ikke så mange ungdomsråd. De ungdomsråd, der så er, er til gengæld virkelig stærke, og det budskab skal vi have spredt til resten af Syddanmark. Vi har rigtig stærke råd i Varde og i Haderslev, der kan sprede nogle ideer til de andre ungdomsråd og påvirke politikerne,« siger Rasmus Petersen.

For eksempel har Haderslev Ungdomsråds formand Nicolai Boysen talt varmt om ungdomsråd til en stor konference i Syddanmark.