Ledelsens arbejde i juni

Formanden om juni 2014Folkemøde, læserbreve og en glad formand er, hvad man kan støde på i månedens status

Juni har været en virkelig god måned for NAU. Deltagerne, NAU sendte til Folkemødet, fik taget temperaturen på det danske demokrati og mødt masser af andre aktive unge.

Formand Rasmus Petersen er mere end tilfreds med turen:

»Vi havde 25 seje unge fra forskellige ungdomsråd. Det var en kæmpe politisk festival, hvor vores deltagere hyggede sig rigtig meget, og hvor de fik mulighed for at deltage i en hel masse aktiviteter.«

NAU’s deltagere fik ikke kun mødt unge. Også politikere og andre eventuelle samarbejdspartnere var der lejlighed til at få en snak med, og det er noget Rasmus Petersen håber, munder ud i nye projekter i fremtiden.

Unge topper udviklingen

Inden Folkemødet blev måneden skudt i gang med præsentationen af en undersøgelse af valgdeltagelsen ved kommunalvalget i efteråret. Den åbnede op for, at unge måske slet ikke er så umulige at engagere i demokratiet. I hvert fald var det valgdeltagelsen blandt de 18 til 21-årige, der var steget suverænt mest med hele 13 procentpoint ved valget. Under valgkampen var NAU’s kampagne sjovere.nu blandt dem, der havde til formål at få unge til at gøre brug af deres valgkort.

Det blev fulgt af et læserbrev i Jyllands-Posten af  NAU’s næstformand Nicolai Boysen, som satte fokus på, at man også skal huske at inddrage de unge mellem valgene, så de ikke mister interessen for at engagere sig. NAU var ikke de eneste, der havde den pointe i ærmet.

»CEVEA lavede også en undersøgelse, der viste, hvor vigtigt det er at inddrage borgerne mellem valgene. Det kan vi jo kun bakke op om. Det er meget klædeligt, at det kom lige oven i Folkemødet, og det gjorde, at vi bagefter kunne kigge på hinanden og tænke »Yes! Det er det her, vi kæmper for. Det er det, vi var på Folkemødet for at vise andre,«« siger Rasmus Petersen.

Han reagerede på CEVEA’s undersøgelse med endnu et læserbrev fra NAU i Jyllands-Posten.

NAU står nu foran en sommer, hvor ledelsens tempo sænkes lidt, for at alle igen kan være klar efter ferien til efterårets program.