Kom an, 2015!

Koncentrerede ledelsesmedlemmer planlægger de mange nye projekter, der skal skydes igang i 2015
Koncentrerede ledelsesmedlemmer planlægger de mange nye projekter, der skal skydes igang i 2015

SÅ skriver vi 2015 i kalenderen! Men det er langt fra det eneste, der står. NAU’s program er stopfyldt med planer, som ungdomsrådene selvfølgelig skal være en del af!

Kulturministeriets ungestrategi

2015 er året, hvor Kulturministeriets ungestrategi skal sættes i søen. Strategien indeholder et meget vigtigt punkt for NAU. Nemlig at det nu er et politisk mål at starte ungdomsråd i alle landets kommuner. Den opgave skal NAU samarbejde med ministeriet og virksomheden 12Byer om at gennemføre i 2015.

Ungekulturår og projektweekend

For dem der ikke ved det: 2015 er også Ungekulturår. Det betyder, at kultur for unge og af unge er i fokus i hele landet. Og det betyder også, at NAU vil gøre en hel masse for at gøre resten af Danmark opmærksom på ungdomsrådenes mange sjove, seje kulturelle arrangementer.

Den plan kræver en helt essentiel ting: At medlemsrådene faktisk laver en hel masse seje arrangementer. Det er heldigvis ikke noget, der plejer at mangle. Men hvis man alligevel går til møder i sit ungdomsråd og kigger på hinanden uden rigtig at kunne finde ud af, præcis hvad næste ide på tegnebrættet skal være, eller hvordan man skal føre sit drømmearrangement ud i livet, kan man heldigvis tage på projektweekend den 27. februar til 1. marts for at planlægge det næste projekt, der kan tage kommunen med storm.

For dem, der under ingen omstændigheder kan deltage på projektweekenden (dem er der selvfølgelig meget få af), vil der heldigvis efterfølgende blive lavet en værktøjskasse med ideer til, hvad man kan lave af arrangementer og hvordan, som alle råd får adgang til. Lettere bliver det ikke.

Valgår

Der bliver udskrevet valg på et tidspunkt i år. Der er ingen grund til at gå og gætte på, hvornår det bliver. Det vigtigste er nemlig, at de unge også stemmer, når det er tid til at tage valgkortet i hånden og begive sig ned på valgstedet! Derfor vil NAU opfordre alle råd til at overveje, om jeres råd ikke vil være den perfekte arrangør at en debataften eller andre valgarrangementer, hvor politikerne må på knæ for ungdommen og fortælle, hvorfor valget også har betydning, hvis man er under 25 år. NAU lover til gengæld at dække og promovere alle ungdomsråds valgarrangementer.

Grundlovsår

2015 som år har mange titler. To af dem er som sagt Ungekulturår og Valgår – en tredje er Grundlovsår. I den forbindelse sætter NAU på årsmødet den 8. til 10. maj fokus på demokratiet og Grundlov set med ungdommens øjne. Kom ikke her og tro, at det bliver kedeligt.

Folkemødet

NAU vil selvfølgelig igen i år være at finde på Folkemødet. Meget mere info følger, men et løfte kan der gives: Det bliver endnu sjovere og vildere end sidste år, for unge skal for alvor på dagsordenen. Måske skal du med?

Nyt sekretariat

Alle de mange spændende projekter i 2015 skal hjælpes på vej af et NAU-sekretariat, der ser noget anderledes ud end i 2014. Lederposten er givet videre fra Thorkild Kristiansen til Torben Vinter, og Mie Erhhorn er stoppet som ungdomsrådskonsulent. Det betyder, at to nye ansatte, Kathrine Vogn og Benjamin Mørch, er budt velkommen til sekretariatet. Men ikke nok med det. Opgaven med at starte et hav af nye ungdomsråd har givet en fremragende anledning til få et sæt ekstra hænder. Derfor også velkommen til Mette Bay Skov, NAU’s nye projektkoordinator. Hør meget mere om det nye sekretariat på nau.dk i den kommende tid.