Jógvan Pauli Lydersen


I anledning af Landsmødet præsenterer vi Ledelsen, som nu har aftjent et år i NAU. Derfor går de nu enten på valg eller forlader ledelsen i NAU. Mød Jógvan Pauli Lydersen.

Pauli Lydersen, 21 år

Alder
21 år.

Ungdomsråd
– Er ikke længere medlem af et, men havde min tid i Viborg Ungdomsråd i fire år. To af dem som medlem og to af dem som formand. Det var virkelig en sjov og udfordrende tid!

År i NAU?
– Uha.. Nu skal der tælles fingre. Det bliver lige snart til fem år. Tre af dem sin formand, og to som menig medlem.

Hvorfor har du engageret dig i NAU?
– Fordi vores arbejde kan ingen være uenige i. NAU’s projekt er et vinderprojekt! Drømmen om det levende, lokale og selvudøvende demokrati, er mig så kær, fordi vi kan se, at det giver et bedre samfund, og det styrker et solidt fællesskab! For hvad er vi uden et fællesskab? Hvad er vi uden hinanden?

Hvad har du lært i NAU?
-Utroligt meget! Særligt har jeg haft mine interesser for, at skulle organisere ting, tale foran forsamlinger og udvikle nye idéer. Det har jeg virkelig også fået trænet fuldkommen igennem. Men det at skulle være bestyrelsesmedlem, det kræver at man begynder at tænke langsigtet, tænke i strategier, tænke politisk, tænke som en arbejdsgiver og især at tænke som forkæmper for ungdomsråd. De kompetencer er for omfattende til, at de kan berøres overfladisk.

Hvad har været det sjoveste ved at arbejde ved NAU?
-Av, der er mange geniale oplevelser! At lære så mange enestående folk at kende. Alle de gange, vi har grinet til vores bestyrelsesmøder, fordi vi har en obskur intern humor. Men det, der går igen, det er, det kick man får, ved hvert eneste arrangement, man er med til at afholde. Man lever simpelthen på en lyseblå sky flere dage efter, fordi man har bidraget til endnu en succes!

Hvad har været træls?
– Det har været træls, hvis man har haft forskellige forventninger til hinanden. Det har bidraget til nogle kedelige situationer. Derudover kan det blive kedeligt og trægt, hvis man ikke vil nytænke de måder, man gør tingene på. Der er jo ingen naturlove for, hvordan møder skal afholdes. Så mit bedste råd vil være, at man har realistiske forventninger til hinanden i en bestyrelse, og at man selv gør tanker over, hvordan man kan gøre selv små (og måske kedelige) ting anderledes.

Hvor er du om 10 år?
– Enten bor jeg på en ø, hygger mig med det økonomiske i en lokalvirksomhed og laver masser af frivilligt arbejde. Eller også er jeg blevet økonomichef i en kommune, tager på jagtrejser og bruger min indflydelse til at favorisere ungdomsråd.

Hvor er NAU om 10 år?
-Da er NAU blevet en stor organisation, der sørger for, at det er udviklende og berigende at være ung i Danmark. Til den tid vil ungdomsråd naturligvis være langt mere udbredte, og NAU vil lave de fedeste aktiviteter for engagerede unge, fordi det er et vinderprojekt! Ingen vil spørge “hvad er et ungdomsråd”, folk vil spørge “Hvilket ungdomsråd”.