IBUR’s bur er åbnet

En del af ungdomsrådet i det nye hus. Foto: IBUR
En del af ungdomsrådet i det nye hus. Foto: IBUR

Ikast-Brande ungdomsråds nye ungdomshus Buret åbnedes i mandags med en begivenhedsrig reception

»Det var en stor succes. Især i forhold til, at vi fik lokket nogle af byrådspolitikerne herhen. Vi vil gerne sørge for, at de har et større kendskab til os,« siger Cecilie Kjær Larsson fra ungdomsrådet.

Dagen gik med en konkurrence om, hvem der kunne komme på det bedste navn til det nye hus, valg til ungdomsrådet og visning af ungdomsrådets helt store projekt i år: En sang og musikvideo om folkeskolen.

»Vi holdt åbningen af ungdomshuset i forbindelse med vores offentliggørelse af den nye musikvideo, der markerer 200-året for skoleloven,« siger Cecilie Kjær Larsson.

Mange lokale deltager i musikvideoen, og de var alle mødt op for at se det endelige resultat. En enkelt af de unge deltagere var så begejstret for projektet, at hun stillede op til valget til det kommende års ungdomsråd, fortæller Cecilie Kjær Larsson:

»Henriette Haubjerg Nielsen blev valgt ind i rådet, og vi fik i alt fire nye medlemmer, så vi nu er 14. Det er rigtig fedt, at der er en del interesse om rådet. Det, håber vi, gør det muligt at lave endnu flere projekter næste år.«

Hun håber desuden, at de unge vil tage stedet til sig og bruge det som deres eget:

»Det skal gerne blive et sted, hvor de unge kan komme for at være sammen og spille bordfodbold og sådan noget. Og hvor vi kan holde nogle større arrangementer, for det vil vi gerne gøre noget mere,« siger Cecilie Kjær Larsson.

Huset skal indtil videre være åbent for de unge en gang om ugen.