I Køge skal de unge lave reglerne

 

De unge til Køges kick-off-arrangement for det kommende ungeråd.  Foto: Esben Holst Harboe, DAB
De unge til Køges kick-off-arrangement for det kommende ungeråd.
Foto: Esben Holst Harboe, DAB

De unge skal selv bestemme, hvilke retningslinjer der skal være for det kommende Køge Ungeråd. Sådan lyder meldingen fra en af initiativtagerne til lørdagens kick-off-arrangement

Hvornår og hvor længe skal rådet mødes, skal de lave fester eller arbejde for bedre busruter i kommunens yderområder, og hvem skal egentlig sidde med? Det og meget mere skal de unge i Køge Kommune selv beslutte. Sådan siger Pia McKee, tværgående børne- og ungekoordinator for Boligsocialt Fællessekretariat i Køge, der var med til det indledende arrangement lørdag. Arrangementet er startskuddet til at danne et ungeråd i kommunen.

Dagen gik med at give de unge indspark til, hvad de kan bruge et ungeråd til, og hvordan de kan bruge hinandens forskelligheder i rådet. Det er et stort mål for holdet bag, at det kommende råd skal repræsentere et bredt udsnit af kommunens unge. Pia McKee er optimistisk omkring idéen efter lørdagens arrangement:

Ungegruppen Contact fortæller om deres forskelligheder. Foto: Esben Holst Harboe, DAB
Ungegruppen Contact fortæller om deres forskelligheder. Foto: Esben Holst Harboe, DAB

»Det var en stor succes. Der kom en række unge fra forskellige ungdomsgrupper i Køge, og vi var dagen igennem imponerede over den respekt, de forskellige unge havde for hinanden,« siger hun.

Der deltog unge i alle aldersgrupper for eksempel fra Køges forskellige boligområder og fra kommunens elevråd. Når rådet er oprettet, er det ungekoordinatorens ønske, at de selv skal tage alle beslutninger, og at de ansatte i sekretariatet kun skal fungere som en hjælpende hånd. Indtil videre er formen dog stadig åben.

»Vi skal have et opfølgende arrangement d. 27. september, hvor de unge melder ud, hvor meget tid og energi de har lyst til at lægge i projektet. Derefter tager vi op, hvem der skal være faste medlemmer, og hvad deres rolle skal være,« siger Pia McKee.

Rådet forventes at starte op i løbet af efteråret.