Husk disse 3 tips, hvis du skal starte et ungdomsråd

Folkemødet som nye ungdomsrådsmedlemmer kan komme med på
Folkemødet som nye ungdomsrådsmedlemmer kan komme med på

2015 bliver Ungekulturår, og kulturministeren planlægger at hjælpe de danske kommuner med at få oprettet ungdomsråd. De betyder, at en masse engagerede unge skal klædes på til at gøre deres kommune meget sjovere at være ung i

Derfor er her tre ting, man skal tænke på, hvis man er ved at starte et ungdomsråd. Leveret til dig fra tre medlemmer af velkørende ungdomsråd:

Julie Christensen fra Ikast-Brande Ungdomsråd: Fang andre unges interesse

Det er vigtigt for et nyopstartet ungdomsråd at tage fat om de unge allerede fra starten. For eksempel ville det være en god ide at vise sig frem. Vise hvem man er, og hvad man nu har sat sig for i forbindelse med at starte dette ungdomsråd. Alt efter hvilken aldersgruppe af unge de har tænkt sig at målrette sig mod, synes jeg, at et besøg på skolerne ville være et godt sted at starte. De kunne for eksempel stille sig op til en fællessamling på gymnasiet og fortælle om deres planer. Derudover er det også vigtigt at få skaffet sig nogle engagerede og interessede medlemmer, som også er klar på nogle udfordringer allerede fra starten. Det er også oplagt at være klar med projekter og mærkesager lige fra start.

Nicolai Boysen fra Haderslev Ungdomsråd: Små sikre synlige successer

Man bør som nyt ungdomsråd sikre sig, at man laver nogle små arrangementer, som man er relativt sikre på bliver en succes, og som andre ser. Derudover tror jeg man skal afdække muligheder og behov i lokalmiljøet. Hvis der allerede er nogen, der laver ungdomskultur på den ene eller anden måde, skal man måske samarbejde med dem, og hvis der desperat er brug for nye busruter, er det måske det, man skal tage fat på.

Esther Mogensen fra Ebeltofts ungdomsråd ‘Rampen’: Gode samarbejder

Mit bedste råd er at få opbakning og fede samarbejdspartnere – det styrker projektet, giver dig inputs og kan afværge faldgrupper. Man opsøger relevante samarbejdspartnere, som kan gavne projektet for at indvie dem i tankerne og målet med projektet. Det handler om det gode image, så folk bakker ens projekt op. Har du et ungdomshus, inviter borgmesteren på kaffe, for så kan kommunen lide jer. Skab en profil, som er attraktiv for andre at være en del af, så bliver det en win-win. Det er også super vigtigt, at man involverer den tænkte brugere fra starten! Det skal være attraktivt og passe til behovet!