Unge skal trække unge til

NAU's konsulenter hjalp lørdag til med opstarten af det kommende Frederiksberg Ungeråd
NAU’s konsulenter hjalp lørdag til med opstarten af det kommende Frederiksberg Ungeråd

Frederiksberg mangler arrangementer, som kan samle kommunens unge. Sådan lød svaret fra de fremmødte, da kommunen lørdag gav unge mulighed for at komme med deres fremtidsønsker

Det runger, når man træder ind i den store sal på Frederiksberg Rådhus, og man mærker med det samme en aura af vigtige beslutninger. Her afholdt kommunen lørdag opstartsarrangement for en sådan vigtig beslutning for Frederiksberg. Nemlig at oprette kommunens første ungeråd.

Bedre promovering af ungetilbud

På trods af de mange tilbud, der følger med at bo i nabokommunen til landets hovedstad, har Frederiksberg stadig udfordringer med at tilfredsstille de unge. Der er en hel del arrangementer for unge i kommunen, men de har svært ved at lokke deltagere til. Hvorfor? Fordi de simpelthen ikke promoveres rigtigt, mener Olivia Braad Honoré, som er blandt de fremmødte til lørdagens opstartsarrangement.

Hun tog hen på rådhuset lørdag fra at se de andre unge an og beslutte, om hun skal stille op til rådet. Hun tvivler ikke længere, når hun bliver spurgt om det.

»Ja, jeg vil gerne stille op, for vi har brug for nogen, der kan arrangere events for unge på Frederiksberg, som der faktisk er nogen, der gider komme til. De ting, der sker nu, bliver ikke promoveret nok, og det er rigtig ærgerligt. Der skal mere til end bare et stykke papir på en lygtepæl, for at folk kommer,« siger Olivia Braad Honoré.

Et samlingspunkt for forskellige unge

Ved siden af hende sidder veninden Frida Selch Thuestad, som skulle overtales til at bruge sin lørdag morgen på et møde. Heller ikke hun er nu i tvivl om, at de unge selv kan gøre en masse for at forbedre ungdomslivet i kommunen, når bare de får lidt hjælp.

»Vi kæmper især med at samle de unge fra Frederiksberg, fordi kommunens enkelte områder er vildt forskellige. Der mangler steder og arrangementer, hvor man naturligt ser hinanden og snakker sammen, selvom man ikke lige går på samme skole. Og det har vi måske muligheden for at få nu,« siger Frida Selch Thuestad.

Hun vil gerne arbejde for bedre mødesteder og arrangementer til unge i et kommende ungeråd. Især vil hun også gerne have flere arrangementer, hvor de unge kan møde hinanden uden alkohol.

Der er valg til ungerådet lørdag den 20. september, og kommunen forventer, at rådet allerede kan starte de første projekter i løbet af oktober måned.