Formand til DM i debat

posted in: DUF, Nationalt | 0

Så er det oppe over: Endnu en gang mødes landets bedste debattører i Politikens Hus for at diskutere samfundets anliggender. I år med formand NAU-Sidsel Torp Henriksen som deltager! 

Politiken og Dansk Ungdoms Fællesråd gentager succesen fra 2011 og 2012 og holder endnu en gang DM i debat, hvor der skal dystes om titlen som ‘danmarksmester i debat’.

I dag indledende kampen om den ærefulde titel i Politikens Hus og næste torsdag er så den anden indledende runde. De skarpeste knive i skuffen får endnu en anledning til at udbrede sine synspunkter på Folkemødet på Bornholm midt i juni, hvor der holdes finalerunder.

Kommer rundt i hjørnerne

18 unge – fra ungdomsorganisationer og debattører – udfordrer over to runder hinanden i dysten på retorik og slagord. Blandt deltagerne er formænd fra de politiske ungdomsorganisationer, men også fra NAU’s have kommer den skarpslebne formand, Sidsel Torp Henriksen, som skal dyste torsdag den 23. maj klokken 17:30.

Formand Sidsel Torp Henriksen noterer flittigt under det netop afholdte Årsmøde i Odense. Det har hun også god grund til – et af emnerne til DM i debat er 16-års valgret, som også blev diskuteret på Årsmødet

– Jeg er meget spændt og må indrømme, at jeg har været nødt til at skrue op for avisforbruget for vi kommer godt nok rundt i alle hjørner, forklarer Sidsel Torp Henriksen, som føler sig lidt skidt stillet i forholdt til de politiske ungdomsorganisationer.

– I det øjeblik debatten kommer omkring ungdomspolitik og nærdemokrati, har jeg masser at sige, men hvad vi skal gøre ved EU og finanspolitikken og hvorvidt road pricing er en god idé, er politiske emner, jeg ikke har diskuteret før, og som jeg er nødt til at læse op på, forklarer Sidsel Torp Henriksen.

Finale på Gæstgiveren

De to indledende knockoutrunder afholdes i Politikens hus i København. Fire fra hver indledende runde går videre, så i alt otte skal debattere til Folkemødet, hvor den store finale traditionelt afholdes på det legendariske Gæstgiveren i Allinge.

Kom og støt op om Sidsel torsdag den 23. maj. Der er gratis adgang, som kan bestilles her https://politikenbillet.www2.dk/index.php?PHPSESSID=56dc0517eee03bba5e052776667f0d97&zoom=6629&x=46&y=11

Ved indledende runde i dag deltager:

Jonathan Simmel, elektriker, SUF – Socialistisk Ungdomsfront
Carl Valentin, formand, SFU – SF Ungdom
Kristoffer Beck, formand, KU – Konservativ Ungdom
Morten Dahlin, formand, VU – Venstres Ungdom
Tarek Hussein, debattør, tidl. formand for Team Succes
Agnete Vienberg Hansen, formand, DSE – Danske Skoleelever
Arvid Aagaard, næstformand, MS – Mellemfolkeligt Samvirke
Anna Diana Møller, debattør
Tinne Hjersing Knudsen, debattør