Faaborg-Midtfyn Kommunes Ungdomsråd vandt titlen som årets PT. SEJESTE UNGDOMSRÅD

posted in: Uncategorized | 0

Faaborg-Midtfyn

Netværket At Ungdomsråd (NAU) kårede til deres Landsmøde 2016 Faaborg-Midtfyn Kommunes Ungdomsråd som årets pt. sejeste ungdomsråd.

Den 25.-27. november afholdte NAU sit årlige Landsmøde for alle dets medlemmer. Til Landsmødet blev der valgt ny ledelse, arbejdsprogram for 2017 og vedtægter blev gennemgået, og traditionen tro blev årets pt. sejeste ungdomsråd også kåret. I år var det Faaborg-Midtfyn Kommunes Ungdomsråd, der løb med titlen.

NAU har pt. 48 ungdomsrådsmedlemmer fordelt i 46 kommuner. Faaborg-Midtfyns Kommunes Ungdomsråd var således op imod mange seje, initiativrige og engagerede ungdomsråd. NAU’s ledelse valgte dog at udpege netop dem, da de på ganske kort tid har formået at stable et utroligt stærkt ungdomsråd på benene.

– Rådet viser, at man kan nå utroligt langt på kort tid. Faaborg-Midtfyn Kommune gik på halvandet år fra ikke at have et ungdomsråd til at have Danmarks pt. sejeste. Rådets unge kæmper aktivt for at samle ungdommen i de to gamle kommuner til én fælles ungdom, lyder det fra NAU’s sekretariatsleder, Kathrine Vogn.

Rådet har blandt andet været med til at arrangere filmeventet Dokumania i samarbejde med Dokken og DR2, i fremtiden vil det afholde ugentlige caféaftener og så skal det være med til at udforme kommunens ungepolitik. I 2017 har kommunalbestyrelsen sat 350.000 kr. af til rådet, med formålet at ”fremme de unges mulighed for at få indflydelse og arbejde for et mere attraktivt og levende byliv for de unge.”

Faaborg-Midtfyn Kommune Ungdomsråd var oprindeligt ét af de 10 ungdomsråd, der blev opstartet som et led i NAU’s UR2015 projekt, der var et initiativ, der blev startet sammen med Kulturstyrelsen og daværende kulturminister, Mariann Jelved.

– Ambitionen var at opstarte ungdomsråd i flere af landets kommuner, i alt deltog 10 kommuner i projektet. I dag er 3 stadig i opstartsfasen, mens 5 ungdomsråd er oppe at køre – og et af dem er Faaborg-Midtfyn Kommunes Ungdomsråd. De har gjort et virkeligt flot og solidt stykke arbejde, og vi i NAU er meget glade på deres vegne, fortæller Kathrine Vogn.