Et UR2015 projekt: Assens Ungeråd

posted in: Uncategorized | 0

Af ledelsesmedlem Martine Villum Brumsbjerg

Hvordan gik det egentlig med NAU’s og Kulturministeriets UR2015-ungdomsråd?

I 2015 udnævnte daværende kulturminister, Marianne Jelved året til at være et ungekulturår. Det betød bl.a., at Kulturministeriet opstartede projektet UR2015, som NAU stod i spidsen for. Projektets overordnede formål var at få oprettet flere kommunale ungdomsråd. Kommuner som ikke havde et ungdomsråd kunne således få hjælp til at opstarte et. Et af de råd som blev startet op under UR2015 var Assens Ungeråd.

– Vi var allerede i gang med at oprette et ungdomshus i kommunen, og så begyndte vi også på UR2015. Det var perfekt, at vi også hoppede med på den vogn, lyder det fra Jeppe Frederik Kofod Jørgensen, som i dag er formand for Assens Ungeråd.

UR2015 bestod af 3 seminarer i løbet af 2015, hvor de 12 kommuner som valgte at deltage lærte mere om hvordan og hvorledes et ungdomsråd kunne fungere. Et af seminarerne omhandlede bl.a. rekruttering, organisering og udbredelse af kendskab.

– Seminarerne var super gode, fordi vi havde rigtig mange idéer, og der var rigtig meget vidensdeling, fortæller Jeppe og fortsætter, især da vi skrev vores vedtægter og skulle finde ud af, hvordan vores råd skulle se ud, og hvad vi skulle fokusere på, gjorde vi meget brug af vidensdelingen.

Generelt er Assens Ungeråd rigtig glade for deltagelsen i UR2015, da det på daværende tidspunkt ikke var planlagt, at der skulle oprettes et ungdomsråd i kommunen.

– Vi er rigtig glade for at have været med i UR2015 – det har vi snakket om mange gange. Det var godt at blive skubbet i gang, ellers tror jeg ikke, at det var blevet til så meget, siger Jeppe.

Assens Ungeråd har siden UR2015 arbejdet videre på deres ungdomshus. I november blev huset indviet, og de har siden afholdt både comedy og julehygge der. I øjeblikket har de planer om at afholde en fest, og så regner Assens Ungeråd også med at deltage i NAU’s KV17 kick-off-arrangement i februar. De vil som alle andre danske ungdomsråd gerne blive klogere på, hvordan de kan gøre deres indflydelse gældende.

Bliv klogere på NAU’s UR2015 projekt her.