Et Årsmøde med fokus på alt det der hører til ungdomsråd

Årsmøde i MiddelfartØstre Skole i Middelfart har igen fundet ro, efter Årsmødets deltagere er taget hjem. Det har været en weekend fyldt med workshops, oplæg, et valg til en ny arbejdsgruppe og en udskiftning i ledelsen

Fredag aften begyndte den store skole at summe af aktivitet, da der ankom det ene ungdomsrådsmedlem efter det andet. Icebreakers fik introduceret deltagerne til hinanden, inden de skulle lære, at fortælle deres historier til storytelling workshop med Gwen Gruner-Widding fra Studenterrådet på Københavns Universitet.

At fortælle sin historie effektfuldt

Arbejdet i workshoppen endte med, at nogle af de gode historier blev fortalt i plenum, til stor fascination for tilhørerne. Alle øjne var rettet mod de fortællende, da både personlige historier og historier om starten af ungdomsråd blev fortalt. Som for eksempel Mikkel Vinther fra ledelsen, der begyndte sin historie med hans mors opfattelse af udkantsdanmark som den rådne banan:

»Min mor plejer at sige til mig, at man ikke skal skære de dele af en banan fra, der er lidt brune. Hun siger, at det, der måske kunne ligne noget ulækkert, i virkeligheden er det allerbedste. Det er i de brune pletter, at koncentrationen af sukker er absolut højest, så det er faktisk den sødeste del af bananen,« forklarede Mikkel Vinther og fortsatte: »Hun siger, at man skal se den rådne banan lidt på samme måde. Det er ikke nødvendigvis bare skidt at bo i den rådne banan. Faktisk er det måske her, at koncentrationen af gode ting er højest. Det er i den rådne banan, at der er allermest potentiale.«

Han havde med den historie hele lokalets opmærksomhed, da han fortalte videre om sit engagement i at udvikle udkantsdanmark.

Ny arbejdsgruppe og udskiftning i ledelsen

Weekenden bød på en hel del andre oplæg og workshops. Der blev talt om Verdens Bedste Ungdomsråd, NAU’s politiske visioner blev diskuteret, og der blev valgt en arbejdsgruppe, til at tage rundt i landet og besøge forskellige ungdomsråd for til at skrive et idégrundlag for NAU, der skal godkendes på Landsmødet i november.

Der blev arbejdet koncentreret med, hvad et ungdomsråd egentlig skal være
Der blev arbejdet koncentreret med, hvad et ungdomsråd egentlig skal være

Arbejdsgruppen kommer til at bestå af:

 • Joakim Bonde (Ærø Ungdomsråd)
 • Søren Degn Laxy (Ærø Ungdomsråd)
 • Christopher Trung Paulsen (Slagelse Ungdomsråd)
 • Nicolai Johansen (Viborg Ungdomsråd)
 • Freja Knudsen (Aalborg Ungebyråd)

Carina Lykke Svindborg og Nicolai Boysen fra ledelsen vil være tilknyttet gruppen for at hjælpe med arbejdet.

Eftersom NAU’s næstformand Pauli Lydersen gik af som ledelsesmedlem på Årsmødet skulle der både vælges en ny næstformand og en ny suppleant til ledelsen. NAU har derfor nu en ledelse, der ser sådan ud:

Formand: Rasmus Petersen (Viborg Ungdomsråd)

Næstformand: Nicolai Boysen (Haderslev Ungdomsråd)

Ledelsesmedlemmer:

 • Mikkel Vinther (Ungdomsrådet i Thy)
 • Niels Nielsen (Tidligere Faxe Ungdomsråd)
 • Carina Lykke Svindborg (Morsø Ungdomsråd)
 • Mathias Lund Brochdorff Frederiksen (Haderslev Ungdomsråd)
 • Martin Lunddorf (Viborg ungdomsråd)

Suppleanter:

 • Freja Adler Sturm Nielsen (Haderslev Ungdomsråd)
 • Maya Husted Davidsen (Ebeltoft Rampen)

Tillykke til Nicolai Boysen, der er blevet næstformand og til Maya Husted Davidsen, der er blevet suppleant.

NAU ser frem til Landsmødet, hvor frugten af arbejdet fra weekends Årsmøde skal høstes med det kommende idégrundlag for organisationen. Så skriv allerede nu i kalenderen, at der er Landsmøde d. 7.-9. november 2014!

Kig forbi nau.dk igen i løbet af ugen, hvor historien om Årsmødet fortsætter!