Den nye formand deler sine visioner

posted in: Ledelsen | 0
Rasmus Petersen blev valgt som ny formand for NAU på landsmødet i starten af december.
Rasmus Petersen blev valgt som ny formand for NAU på landsmødet i starten af december.

Rasmus Petersen fra Viborg er ny formand for NAU. Han er fuld af visioner for organisationen – både nu og på lang sigt

»Vi har et stort potentiale i de gode valgresultater for stemmeprocenten blandt unge. Det skaber et momentum, som vi skal huske at bruge til at holde politikerne op på deres planer om at inddrage unge i højere grad,« siger den nye formand.

Han vil gerne slå et slag for, at NAU nu skal skubbe til politikerne. Det skal både gøres gennem eksisterende råd og gennem de politikere, der under valgkampen gav løfter om ungeinddragelse.

»Ungdommen vil altid være fremtiden. Det skal vi huske politikerne på.«

Et spændende arbejdsprogram at tage fat på

Rasmus Petersen øjner et væld af vigtige opgaver i det arbejdsprogram, der blev vedtaget på landsmødet i starten af december.

»Noget at det, der allerede bliver prioriteret i løbet af de kommende måneder, er at få gjort vores medlemmer opmærksomme på, hvor meget de kan bruge os til. Vi skal rundt og besøge flere råd for at høre, hvad de mener. Desuden skal der afholdes kurser, der kan give ungdomsrådene så mange kompetencer som muligt.«

Hvad står NAU for?

Han mener, at det er vigtigt, at man som medlemsråd er sikker på, hvad NAU er og kan bruges til.

»Derfor skal vi have defineret NAU’s ’hvorfor’. Det kan give os et omdrejningspunkt for en ny kampagne med samme succes som sjovere.nu. Vi vil gerne lægge en masse arbejde i at fortælle danskerne, hvor vigtige ungdomsråd er. Men det skal gøres på den rigtige måde, og det er den måde, vi skal finde nu.

Medlemmernes år

»Samlet set fylder medlemmerne rigtig meget i det nye arbejdsprogram. Det synes jeg, er godt, for det giver os mulighed for at hjælpe dem mere.« Han fortsætter: ”Men det er lige så vigtigt, at vi fokuserer på at bruge medlemmerne. Det er dem, der har de gode historier. Det er også dem, der sidder med den erfaring, vi gerne vil sprede til kommuner, der skal starte ungdomsråd.«  Han ser ungdomsrådene som en ressource, NAU kan bruge i fremtiden.

»Derfor skal vi huske at holde tæt kontakt med vores medlemmer.«