De voksne kan også blive bedre

Konference for kontaktpersonerNAU bruger meget tid på at opkvalificere medlemmerne, men onsdag var det ungdomsrådenes kommunale kontaktpersoner, der måtte på skolebænken

Ungdommens hus’ graffitimalede vægge i Fredericia dannede ramme om årets konference for kommunale kontaktpersoner, hvor kontaktpersoner fra ungdomsråd mødte frem for at se hinanden og blive endnu bedre til deres arbejde.

NAU’s ungdomsrådskonsulent Torben Vinter fortæller, at de kommunalt ansatte også kan drage nytte af den erfaringsudveksling, som ungdomsrådene er så glade for. Desuden kan alle, der arbejder med frivillige unge, bruge inspiration til, hvordan man hjælper de unge bedst muligt.

»Vi kan give dem nogle nye redskaber til at give de unge et venligt puf i den rigtige retning, og være med til at skabe nogle projekter uden at komme til at overstyre dem,« siger han.

Ud med kassetænkning

Dagen bød både på workshops og oplæg fra forskellige ungdomsentreprenører. Blandt andet kunne Signe Lund Juhler fra Frontløberne fortælle om, hvordan man tackler at være den voksne i et ungestyret projekt, og hvordan man undgår at dræbe de unges gejst med den kassetænkning, der nogle gange kan præge kommunalt arbejde.

Stemningen var høj, og alle fremmødte kom med en udpræget positiv indstilling. En indstilling, der holdt dagen igennem.

Hans Kjelstrup er kontaktperson for Frederikssunds udgave af et ungeråd 'Projektvognen'
Hans Kjelstrup er kontaktperson for Frederikssunds udgave af et ungeråd ‘Projektvognen’

»Det var en rigtig god konference. Der var en række gode taler, som jeg kunne bruge til meget i forhold til mit arbejde i Frederikssund,« siger Hans Kjelstrup, der er tovholder på Projektvognen i Frederikssund.

Et styrket arbejdsfællesskab

Torben Vinter fortæller, at dagen gik helt efter planen. De kommunale kontaktpersoner skulle have en indsprøjtning af inspiration, der kan tage deres arbejde videre. Det var, hvad de fik.

»Det var alt i alt en dag, der på mange måder gik op i en højere enhed. Vi fik virkelig nogle stærke faglige indlæg, og der kom rigtig mange af deltagerne på banen. Mit indtryk er, at de også fik dannet et solidt netværk,« siger han.

Emilie Qvist Kjærgaard fra Viborgs ungdomsskole kan bekræfte det indtryk.

»Det er enormt rart at få øjnene op for, at der er mange andre, der er i samme situation som en selv. Vi er alle sammen lidt lost i forhold til vores arbejde, fordi mange ting er så nye, men det er i virkeligheden en god ting, for så kan vi udvikle sammen,« siger hun.

NAU planlægger at gentage succesen næste efterår, hvor endnu flere nye ungdomsråd er oprettet og har fået kontaktpersoner, der kan bruge en hjælpende hånd og et arbejdsfællesskab.