Carina Lykke Svindborg


I anledning af Landsmødet præsenterer vi Ledelsen, som nu har aftjent et år i NAU. Derfor går de nu enten på valg eller forlader ledelsen i NAU. Mød Carina Lykke Svindborg.

Carina Lykke Svindborg, 17 år

Alder?
17

Ungdomsråd?
Morsø

År i NAU
– 2 år siden første NAU arrangement, et halvt år i ledelsen.

Hvorfor har du engageret dig i NAU?
– Fordi NAU er nice! Ungdomsråd er for mig noget vigtigt at have, da det kan give unge mere indflydelse. Derfor vil jeg gøre, hvad jeg kan – ikke kun for mit eget ungdomsråd. Man kommer også i nærmere kontakt med andre ungdomsråd, og kan på den måde få endnu mere inspiration til, hvordan man kan forbedre det råd, man sidder i. Ud over dette får man også nogle personlige kompetencer, som man kan bruge senere.

Hvad har du lært i NAU?
– Jeg har lært meget om, hvordan sådan en organisation egentlig fungerer, og hvordan man kan gøre store ting, selv om man ”bare” er en gruppe unge mennesker. Jeg har lært, at dette kræver både overblik og ansvar, hvilket man udvikler mere og mere af, som man her får brug for.

Hvad har været det sjoveste ved at arbejde ved NAU?
– Jeg ved ikke, om der er noget der har været det ultimativt sjoveste. Jeg synes, det er ret fedt det hele. Det er altid skønt når man kommer ud og besøger medlemmerne, møder dem og holder weekendarrangementer med dem. For der er altid en masse fede mennesker! Det sjoveste ledelsesmøde må have været det sidste inden landsmødet, hvor vi skrev vores fine sang og lagde budget på en lidt speciel måde. Men alle ledelsesmøderne er sjove på den en ene eller anden måde.

Hvad har været træls?
– Jeg mener egentlig ikke, der har været noget, der har været træls. Det eneste skulle være, at jeg er nødt til at sætte 11-12 timer af på en weekend til at køre i tog, fordi jeg bor så langt fra København, men det er okay, for det er ellers ikke et sted, jeg ville komme så tit.

Hvor er du om 10 år?
– Om 10 år er jeg forhåbentlig blevet advokat, og arbejder med børn og unges rettigheder. Jeg håber på, at jeg til den tid har fået min egen lille familie og bor i eller i nærheden af København.

Hvor er NAU om 10 år?
– Om 10 år er NAU blevet endnu større. Det ideelle ville være, at der er ungdomsråd i alle kommuner, som alle er medlemmer af NAU. Ikke alene mener jeg, at dette er ideelt, jeg tror faktisk også på, at det er realistisk.