Bornholm, Bornholm, Demokrati…

NAU har fået mulighed for at få en flok gæve ungdomsrødder med til Bornholm, når der holdes Folkemøde midt i juni. Der er 20 pladser, så tilmeld dig hellere før end senere

NAU’s samarbejde med ungdomstænketanken YOUGLOBE bærer på mere end een måde frugt. De to organisationer arbejder tæt sammen for at fremme ungdommens stemme, og det samarbejde gøres nu endnu tættere, fordi Youglobe og altså NAU har fået doneret penge til at hente friske unge fra hele landet med til Allinge på Bornholm, hvor der endnu en gang holdes Folkemøde.

Planen er, at Folkemødet for ungdommens vedkommende skal kulminere i en Ungdommens Folkemøde, hvor blandt andre YouGlobe, 3FU og DGS deltager. Her skal ungdommens udfordringer diskuteres over en hel dag.

– Tidligt på morgenen bliver demokratiske unge hentet af en båd og så sejler vi demonstrativt ud til Christiansø, som er Danmarks østligste punkt. Det er altså her solen står op – og det er jo meget symbolsk, siger Maj Jensen Christensen og forklarer, hvem Folkemødet appellerer til:

For demokratinørder

Maj Jensen Christensen er sekretariatsleder i Netværket af Ungdomsråd

– Folkemødet er en politisk Roskilde Festival. Det er festival for demokratinørder. Det er fire dage med solskin, debatter, øl og godt selskab. Og så er det mulighed for at være ambassadør for NAU, komme tæt på magthaverne, de betydningsfulde beslutningstagere og komme helt ind under huden på demokratiet – og lobbyere helt vildt for ungdomsrådstanken, fortæller sekretariatsleder for NAU, Maj Jensen Christensen jublende.

Men NAU’s i alt 20 deltagere bliver der anledning til at lave sjove NAU-arrangementer og på flere måder gøre opmærksom på NAU. Herudover er der snak om et debatarrangement med Ungdomsringen, et arrangement med en højskole og om muligt med KL.

– Men det er stadig tidligt i forløbet, så der er stadig meget på tegnebrættet, siger sekretariatslederen.

Det praktiske
– På det netop overståede årsmøde meldte den første håndfuld sig til, så der er begrænset med pladser, men mange mangler at få deres eksamensplan at vide, og det er vi meget bevidste om, siger Maj Jensen Christensen, som opfordrer unge, der har lyst til at deltage, men ikke kender sin eksamen til lige at give et praj på mail, så vi har et overblik.

Tilmeldingsfristen er 1. juni og Folkemødet finder sted på Bornholm den 13.-16. juni (torsdag-søndag). NAU dækker transporten til Bornholm, men er dog nødt til at tage et deltagergebyr på 200 kroner per mand, da hele udgiften ikke dækkes.

Der er mulighed for at overnatte gratis på campingområder for unge på Bornholm – man skal selv medbringe telt.
Man skal selv stå for mad, det har NAU desværre ikke mulighed for at give.

– Men mon ikke vi får ordnet det – måske med en lille ekstrabetaling, siger Maj Jensen Christensen.

Meld dig til her