Ballerup Ungdomsråd satser stort

Ballerup Ungdomsråd vil ikke bare gentage succesen fra Youthcamp 2011. Denne gang skal endnu flere unge deltage. Unge fra hele verden. Alle ungdomsråd i Danmark er i øvrigt også inviteret (…psssst! Det er gratis!)

Visionerne er til af få øje på, når man taler med Ballerup Ungdomsråd, og deres helt store projekt i disse dage: forberedelsen til Youthcamp 2013, der for anden gang skal foregå i Ballerup.

Da Youthcamp senest blev afholdt i Top Danmark Hallen, trak det over 150 mennesker til fra over 30 lande og fik medieopmærksomhed tusindvis af kilometer væk fra lille Danmark (se evt denne lille reportagefilm). Men der stopper det ikke. Træerne vokser tilsyneladende ind i himlen hos det ambitiøse ungdomsråd i Ballerup.

Sylvester Schuster er talsmand for Ballerup Ungdomsråd – og Youthcamp 2013

– Vi kan slet ikke vente og har en masse ideer, fortæller Sylvester Schuster, talsmand for Youthcamp 2013 og aktiv i Ballerup Ungdomsråd, der arrangerer weekenden, der  foregår fra den 9. til søndag den 11. august i Ballerup.

Hvordan bygger vi verden op igen?
Tidligere på måneden havde ungdomsrådet arbejdsweekend, hvor der blev brainstormet på de i alt ni workshops, der skal køre over weekenden.

– Vi vil grundlæggende lave om på det negative syn, der er på unges fremtid. Det vil vi gøre gennem workshops og oplæg, hvor unge får konkrete værktøjer til at komme videre og blive bedre til at møde hinanden med åbent sind.

Han nævner et eksempel på en workshop, hvor unge fra forskellige lande skal lave mad sammen og derigennem opleve et culture clash – altså, at kulturerne støder sammen. Det skaber nogle uenigheder, som man kan tale om.

– Derved kan vi få diskuteret stereotyper og måske også få aflivet nogen, siger Sylvester Schuster.

En anden workshop er et tankeeksperiment, hvor jorden er gået under, og man skal genopbygge et samfund – helt fra bunden, fra de spæde skridt med at finde en valuta, man kan blive enige om – og hvordan føden skaffes og så videre.

Stort netværk
Egentlig skulle Youthcamp 2012 også været holdt – helst i Irland, hvor et venne-ungdomsråd hører til. Men det lykkedes ikke, så der er ekstra meget blod på tanden for at komme i gang – ikke mindst med PR-arbejdet.

Sylvester Schuster til Youthcamp 2011

– Vi mærker en kæmpe opbakning og har utroligt meget lyst. Vi er knap nok kommet i gang med PR-arbejdet og har allerede 50 tilmeldte. Så vi forventer altså en ret stort tilslutning, når vi rigtigt kommer i gang. Sidste gang havde vi få lande uden for Europa. Det må gerne udvides nu, siger Sylvester Schuster.

Kun transportudgifter
At holde så stort et arrangement er naturligvis en udfordring for så lille en forening. I 2011 var arrangementet finansieret af EU-støtte. Men det var simpelthen for kludret. Så på det område har Ballerup Ungdomsråd sadlet om.

– Via vores egen pulje samt nogle andre steder finansieres campen. Vi har en masse udstyr fra youthcamp2011 som gør at dette ikke skal betales. Det betyder også, at det er helt gratis at deltage – man skal bare selv betale togbilletten, siger Sylvester Schuster.

Læs mere på Youthcamp 2013’s hjemmeside

Eller synes godt om på facebook

Sæt allerede nu kryds i kalenderen – fra den 9. til 11. august er der Youthcamp i Ballerup