Alternative idéer til projekter i dit ungdomsråd

HUR's pinsetur med picnic og søbad. Foto: Haderslev Ungdomsråd
HUR’s pinsetur med picnic og søbad. Foto: Haderslev Ungdomsråd

I løbet af foråret og sommeren har der rundt om i landet været rigtig mange fine bud på, hvad et ungdomsråd også kan arrangere. Tag et kig på nogle af dem her

Sankt Hans aften med Hvidovre Ungdomsråd

I Hvidovre samarbejdede de på årets længste dag med kommunen om at afholde Sankt Hans aften. Hvidovre Kommune arrangerer årligt et stort bål, men denne gang bød ungdomsrådet ind med lokale unge musikere til at underholde.

»Det var fedt, for der var rigtig mange mennesker. Det var en rigtig god mulighed for os i Hvidovre Ungdomsråd for at gøre opmærksom på os rådet,« siger Nicolaj Due Søeborg fra rådet.

Skrot-in bio med Projektvognen i Frederikssund

I Frederikssund havde Projektvognen, som er byens rullende idérugekasse, arrangeret skrot-in bio. Det indebar, at en masse gamle skrotbiler blev linet op i en stor gård i byen som en klassisk amerikansk drive-in biograf.

Der blev vist film på en af murene flere aftner, og arrangementet blev flittigt besøgt af byens unge. Hans Kjelstrup, der har startet Projektvognen fortæller, at det blev til masser af nye unge, der var interesserede i vognen.

På pinsetur med HUR

Haderslev Ungdomsråd afholdt i år en pinsetur rundt om en lokal dam. Der samledes mange af byens unge til en gåtur om Haderslev Yderdam. Med på turen var picnickurve, øl og sommerstemning, og de unge sluttede af med at springe i dammen.

»Traditionen i Haderslev foreskriver, at man går en tur rundt om Dammen Pinsedag. Vi tog traditionen til os og inviterede Haderslevs ungdom med på en afslappende tur i det gode vejr, og det blev til 13,4 kilometers hygge og en masse dåseøl,« siger Nicolai Boysen, der er formand for Haderslev Ungdomsråd.